Leilas amerikanska cobblerpaj

Cobblerpaj är en paj gjord på frukt och bär med en slags sockerkakssmet. Den kan varieras efter säsongens skördar och jag valde att göra efter Leila Lindholms recept denna gången.

Leila
Cobblerpaj

Recept: Cobblerpaj

6 portioner

Ingredienser

  • 100g smör
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • skal av 1 citron
  • en nypa salt
  • ½ dl strösocker
  • 3/4 dl kaffegrädde
  • 1 dl kokos
  • 1 liter bär (jag hade blåbär och hallon)
  • 1 dl råsocker
  • 3 persikor
  • 50g mandelspån

Instruktioner

  1. Nyp ihop smör med vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, strösocker, rivet citronskal och salt. Tillsätt lite av grädden i taget och häll ner kokosen.
  2. Blanda bären med råsocker och klyfta persikorna
  3. Varva bär, frukt och smet i en form och strö över mandelspånen.
  4. Grädda i mitten av en 180º ugn i 25min.
  5. Servera den varm tillsammans med vaniljglass.
Persikor

Så vad tyckte vi? En god och annorlunda paj, men både Sebastian och jag tyckte citronsmaken tog för mycket plats. Nästa gång lär vi nog bara ta skal från en halv citron. Men i övrigt en väldigt god paj!



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!