Sockerkaka med äpple och kanel

Sockerkaka är en väldigt enkel men god kaka som de flesta brukar tycka om, men ibland kan det vara kul att variera den med lite olika smaker. Här har vi tillsatt kanelstekta äpplen i smeten och serverat den tillsammans med vaniljsås, vilket blev fantastiskt gott!

Sockerkaka med äpple och kanel

Recept: Sockerkaka med äpple och kanel

Ingredienser

  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 50g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 äpple
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk smör till stekning

Instruktioner

  1. Smöra och bröa en sockerkaksform.
  2. Skala och skiva äpplet och hetta upp en stekpanna med lite smör.
  3. Stek äpplena på låg värme tillsammans med kanelen.
  4. Vispa ägg och strösocker väldigt pösigt och ljust.
  5. Smält smöret och tillsätt mjölken och låt det svalna.
  6. Häll sedan mjölkblandningen i äggsmeten och tillsätt äpplena.
  7. Blanda vetemjölet, bakpulvret och vaniljsockret i en skål.
  8. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och rör om.
  9. Häll ner i sockerkakasformen och grädda i mitten av ugnen på 175º i ca 30min.
  10. Servera som den är eller tillsammans med vaniljsås


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!