Kladdkaksmuffins

Kladdkaksmuffins är en favorit och jag fick sånt sug efter just kladdkaksmuffins när vi satt och tittade på Masterchef USA, där de gjorde cupcakes. Så jag var snabbt ute i köket jag med och gjorde muffins, men ni får nöja er med Iphone bilder för kameran min lade av i samma stund jag skulle ta ett foto…

Kladdkaksmuffins

Recept: Kladdkaksmuffins

12 st kladdkaksmuffins

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 75 gram smör
  • ½ dl matolja
  • 2 tsk honung
  • ½ dl ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ krm salt
  • 125 gram 60 eller 70% choklad
  • Vispgrädde eller vaniljglass till servering.

Instruktioner

  1. Smält smör och häll i oljan, sirapen och honungen.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Häll i smörblandningen i äggsmeten.
  3. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål. Sila ner det i smeten och vänd ner det försiktigt.
  4. Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron. Vänd ner det i smeten.
  5. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet, på en muffinsplåt.
  6. Grädda i 175º i cirka 11-12min.
  7. Låt de svalna innan du garnera med grädde eller vaniljglass.

Chokladsmet


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!