Kycklingsallad med kidneybönor och citron

Vi trotsade snön och isen i dag och gav oss ut på en lång löprunda i det soliga vädret. När vi kom hem slängde vi ihop denna salladen, som både är mättande, nyttig och god. Vi tog i lite av vad vi hade i kylen och så serverade vi det tillsammans med en bit baguette som Sebastian hade gjort.

Recept: Kycklingsallad med bönor

Ingredienser

    • 1 kycklingfilé

Kycklingmarinad:

    • ½ tsk kinesisk soya
    • ½ tsk rökkoncentrat t.ex. liquid smoke hickory concentrate
    • 1 msk avokadoolja alt. olivolja
    • Salt och svartpeppar

Sallad:

  • 1 portion kokt pasta/bulgur eller cous cous
  • Babyspenat
  • 1 burk majskorn
  • 1 morot
  • ½ gul lök
  • 100g kidneybönor
  • 1/3 gurka
  • 1/3 röd paprika
  • 100g champinjoner
  • 100g fetaost
  • Saft från 1 citronklyfta

Instruktioner

  1. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en plastpåse.
  2. Lägg kycklingbitarna i påsen och ställ i kylen en liten stund. Stek den sedan i en stekpanna och låt svalna.
  3. Salladen:
  4. Koka pastan/bulgurn/cous cousen enligt anvisning och låt den bli kall.
  5. Skölj babyspenaten och lägg i en skål, häll över avrunnen majs, kidneybönor och pasta samt den kalla kyckligen.
  6. Skala och skiva/hacka morot samt gurka, lök, champinjoner och paprika. Lägg över det i skålen.
  7. Dela fetaosten och strö över. Pressa saften ur 1 citronskiva.
  8. Servera tillsammans med keso och en bit baguette.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!