Kycklingsallad med kidneybönor och citron

Vi trotsade snön och isen i dag och gav oss ut på en lång löprunda i det soliga vädret. När vi kom hem slängde vi ihop denna salladen, som både är mättande, nyttig och god. Vi tog i lite av vad vi hade i kylen och så serverade vi det tillsammans med en bit baguette som Sebastian hade gjort.

Recept: Kycklingsallad med bönor

Ingredienser

    • 1 kycklingfilé

Kycklingmarinad:

    • ½ tsk kinesisk soya
    • ½ tsk rökkoncentrat t.ex. liquid smoke hickory concentrate
    • 1 msk avokadoolja alt. olivolja
    • Salt och svartpeppar

Sallad:

  • 1 portion kokt pasta/bulgur eller cous cous
  • Babyspenat
  • 1 burk majskorn
  • 1 morot
  • ½ gul lök
  • 100g kidneybönor
  • 1/3 gurka
  • 1/3 röd paprika
  • 100g champinjoner
  • 100g fetaost
  • Saft från 1 citronklyfta

Instruktioner

  1. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en plastpåse.
  2. Lägg kycklingbitarna i påsen och ställ i kylen en liten stund. Stek den sedan i en stekpanna och låt svalna.
  3. Salladen:
  4. Koka pastan/bulgurn/cous cousen enligt anvisning och låt den bli kall.
  5. Skölj babyspenaten och lägg i en skål, häll över avrunnen majs, kidneybönor och pasta samt den kalla kyckligen.
  6. Skala och skiva/hacka morot samt gurka, lök, champinjoner och paprika. Lägg över det i skålen.
  7. Dela fetaosten och strö över. Pressa saften ur 1 citronskiva.
  8. Servera tillsammans med keso och en bit baguette.
(Inga röster)