Cloud eggs – äggmoln

Cloud eggs, årets trend på Instagram? Det är nog en av Instagrams mest fotograferade frukost det här året, i början av 2017 började cloud eggs dyka upp överallt i flödet. Folk älskade det fluffiga ägget som ser ut som små moln med en sol i. Cloud eggs eller äggmoln, molnägg eller vad som bäst lämpar sig i svenskan är superenkelt att göra. Det är helt enkelt uppvispad äggvita som man formar till moln och sen lägger man på äggulan efteråt.
Recept: Cloud eggs
Sammanfattning: Cloud eggs är en av Instagrams största mattrender 2017, de här små fluffiga äggmolnen är en perfekt frukosträtt!
Ingredienser
- 4 ägg
- Färsk persilja
- Parmesan
- Salt
- Svartpeppar
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 225˚C.
- Separera sedan äggvitorna från äggulorna och spara de hela äggulorna i en separat skål.
- Vispa äggvitorna till hårt vitt skum och forma sedan till små moln på en plåt med bakplåtspapper. Gör en liten urgröpning i mitten där du kan placera äggulan senare.
- Sätt in äggvitorna i ugnen i cirka 3-5 minuter och ta sen ut plåten, lägg på äggulorna i urgröpningen och tillaga ytterligare 3 minuter.
- Toppa med lite salt, peppar, färsk persilja och parmesan. Servera!
Färdigt på: 15 minuter
Antal portioner: 4
Mitt betyg
Dela receptet "Cloud eggs – äggmoln" med dina vänner
Prenumera på nya recept
När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!
Tack för tips,det här hade jag missat.
En fröjd för ögat och smakar säkert gott också.
Tack! Ja, det är lite annorlunda men var kul att testa :)