Cloud eggs – äggmoln

Cloud eggs
Cloud eggs, årets trend på Instagram? Det är nog en av Instagrams mest fotograferade frukost det här året, i början av 2017 började cloud eggs dyka upp överallt i flödet. Folk älskade det fluffiga ägget som ser ut som små moln med en sol i. Cloud eggs eller äggmoln, molnägg eller vad som bäst lämpar sig i svenskan är superenkelt att göra. Det är helt enkelt uppvispad äggvita som man formar till moln och sen lägger man på äggulan efteråt.

Recept: Cloud eggs

SammanfattningCloud eggs är en av Instagrams största mattrender 2017, de här små fluffiga äggmolnen är en perfekt frukosträtt!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • Färsk persilja
  • Parmesan
  • Salt
  • Svartpeppar

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 225˚C.
  2. Separera sedan äggvitorna från äggulorna och spara de hela äggulorna i en separat skål.
  3. Vispa äggvitorna till hårt vitt skum och forma sedan till små moln på en plåt med bakplåtspapper. Gör en liten urgröpning i mitten där du kan placera äggulan senare.
  4. Sätt in äggvitorna i ugnen i cirka 3-5 minuter och ta sen ut plåten, lägg på äggulorna i urgröpningen och tillaga ytterligare 3 minuter.
  5. Toppa med lite salt, peppar, färsk persilja och parmesan. Servera!

Färdigt på: 15 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!