Helstekt fläskfilé med grönsaksblandning

Helstekt fläskfilé med grönsaksblandning är en perfekt måltid om man ska bli många till middagen. Det sköter sig själv i ugnen och det är otroligt smidigt om man inte vill spendera hela kvällen i köket med att laga mat. Så istället för att stå vid spisen och röra i kastruller kan man ta ett glas vin, prata och umgås. Vilket man gärna vill göra när man har vänner över på middag, eller vad säger ni?

Recept: Helstekt fläskfilé med grönsaksblandning

4 portioner

Ingredienser

  • Helstekt fläskfilé:
  • 500g fläskfilé
  • ½ msk torkad timjan
  • 1 dl olja
  • 1 tsk soya
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Grönsaksblandning:
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 potatisar
  • 4 små morötter
  • 1 färsk majskolv
  • 8 st plommontomater
  • 1 liten rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd paprika
  • 8 st färska champinjoner
  • ev. 100g fetaost

Instruktioner

  1. Putsa fläskfilén och blanda olja, timjan, soya, salt och peppar i en plastpåse och lägg ner fläskfilén i påsen.
  2. Låt den få marineras någon timme i kylen.
  3. Stek sedan fläskfilén hastigt i en grillpanna så den får en fin yta. Lägg sedan över den i en ugnsform.
  4. Klyfta potatisen och morötterna och lägg i ugnsformen med fläskfilén. Dela sedan majskolven i mindre bitar och lägg i formen.
  5. Dela löken, vitlöken och paprikan grovt och lägg i formen.
  6. Nagga tomaterna med en gaffel försiktigt och lägg sedan även i tomaterna och de färska champinjonerna i formen.
  7. Häll över olivoljan och strö flingsaltet och ev. smulad fetaost över grönsaksblandningen.
  8. Sätt in i ugnen på 225º i ca 20-30min, tills fläskfilén har en temperatur på 73º och grönsaksblandningen har lite tuggmotstånd kvar. Vira sedan in köttet i folié och låt den få vila 10-15min, innan du skär upp den.
  9. Servera med tzatziki och en kall béarnaise eller en rödvinsås till.
(Inga röster)