Nötäppelpaj

Äppelpaj är en klassiker som alltid går hem som efterrätt men ibland kan det vara kul att variera smakerna så idag gjorde vi en nötäppelpaj där vi hackade mandlar och hasselnötter och strödde över. Inget avancerat men det blev gott och det var kul med lite andra smaker i pajen. Som vanligt så passar vaniljsås eller glass perfekt till äppelpajen. Har ni några favoriter på goda variationer man kan göra med äppelpaj?

Nötäppelpaj

Recept: Nötäppelpaj

Ingredienser

  • 100g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl mandlar
  • 1 tsk kanel
  • ½ dl strösocker
  • 4-5 äpplen

Instruktioner

  1. Börja med att blanda smör, strösocker, vetemjöl och vaniljsocker till en grynig massa.
  2. Skiva äpplena och lägg i botten av din form. Strö över ca ½ dl strösocker kanelen och blanda runt ordentligt.
  3. Strö sedan över smuldegen och hacka till slut hasselnötter och mandlar i lagom stora bitar och strö över. Ställ in i 225º i ca 10-15min, tills äpplena är mjuka och pajen fått färg.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!