Hemmagjord Pesto

Hemmagjord Pesto

Hemmagjord Pesto, hur gott låter inte det? Att göra egen pesto kan vara en av de bästa sakerna jag testat hemma i köket på sistone. Otroligt gott och så himla enkelt, det smakar också väldigt mycket godare än peston du hittar i butikshyllorna. Det gjorde det ännu bättre att jag kunde blocka basilika direkt från balkongen, kan det bli mer lokalodlat?

Recept: Hemmagjord Pesto

Sammanfattning: Hemmagjord Pesto, en utsökt och enkel pesto som du lätt kan mixa ihop hemma. Otroligt gott och betydligt godare än de som du hittar på hyllorna i matbutiken. 

Ingredienser

  • 100 g färsk basilika
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk pinjenötter
  • 50 gram Parmesan
  • Salt och svartpeppar
  • 8 msk olivolja
  • 30 g rumstempererat smör

Instruktioner

  1. Skölj av basilikan.
  2. Mixa ihop basilika, pinjenötter, den finhackade vitlöken och olivoljan i en matberedare. Det funkar även med en mortel eller mixer. Strö över lite salt och svartpeppar och mixa sedan. Häll ner olivoljan. Häll ner osten och smöret och blanda tills det blivit helt mixat. När det är dags att servera pastan är den en bra idé att mixa peston med en matsked av pastavattnet för att göra den lite lösare.
  3. Servera med din pasta eller förvara i kylen till nästa gång!

Färdigt på: 20 minuter

Portioner: 4


1 betyg

Italiensk mat Pasta Recept