Krispig friterad kyckling

Krispig friterad kyckling
Krispig friterad kyckling, otroligt god och saftig friterad kyckling som marinerats över natten. Den här kycklingen blir riktigt saftig och mör vilket passar perfekt för kycklingburgare men kan ätas till annat också! Ett enkelt recept som verkligen bör testa. Jag rekommenderar att låta kycklingen marinas över natten eftersom det gör den betydligt saftigare. Ett tips som jag lärt mig är också att använda mjöl, majsstärkelse och bakpulver som panering, innan jag lägger ner kycklingen i panering så droppar jag lite marinad och rör om så det skapas lite klumpar. Det ger de där stora krispiga flingorna på den friterade kycklingen.

Recept på krispig friterad kyckling

Sammanfattning: Krispig friterad kyckling, ett recept på riktigt krispig kyckling som marinerats över natten för att skapa en mör och saftig kyckling. Passar perfekt för kycklingburgare!

Vad behöver man för att göra friterad kyckling?

    • 2 stora kycklingfiléer
    • 1 msk citronjuice
    • 1 tsk paprikapulver
    • 1 tsk oregano
    • En nypa cayenepeppar
    • Salt & peppar
    • 1 dl mjölk
    • 1 ägg
    • 2 dl vetemjöl
    • 1 msk majsstärkelse
    • 1 tsk bakpulver
    • Vegetabilisk olja

Hur friterar man kyckling?

  1. Börja med att ta fram en skål, rör ner paprikapulver, oregano, salt, peppar och cayenepeppar och rör om. Häll ner mjölkm ägg samt citronjuicen från en pressad citron och vispa ihop.
  2. Dela kycklingfiléerna på mitten så att du får 4 tunna skivor. Lägg ner kycklingfiléerna i marinaden och vänd. Lägg i en påse och låt marineras i minst 5-6 timmar men helst över natten.
  3. Blanda ihop mjöl, bakpulver och majsstärkelse och lägg i en skål. Droppa ner 1 msk marinad i mjölblandningen och rör om med fingrarna så att det skapas lite klumpar.
  4. Lägg ner kycklingen i mjölet och vänd. Se till att hela kycklingen är täckt.
  5. Hetta upp en djup stekpanna eller kastrull med ett djupt lager olja där kycklingen kan friteras.
  6. När det är varmt kan du lägga ner kycklingen, fritera runt 5-6 minuter per sida tills kycklingen är klar och har en krispig yta.
  7. Om kycklingen får färg men inte nått rätt temperatur än så kan du lägga in kycklingen i ugnen en stund tills klara.

Färdigt på: 90 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


12 betyg