Parmigiana surdegspizza

Parmigiana Surdegspizza

En riktigt god parmigiana surdegspizza med aubergine, parmesan och mozzarella. Degen har jäst 48 timmar i kylen vilket gav pizzan väldigt mycket smak och väldigt luftig deg. Otroligt gott! Receptet följer mitt recept på surdegsbröd som jag länkar i ingredienslistan.

Recept: Parmigiana surdegspizza

Sammanfattning: Parmigiana surdegspizza, en otroligt god och luftig pizza med aubergine, parmesan, mozzarella och en smakrik tomatsås!

Vad behöver man för att göra en parmigiana pizza?

  • 1 sats vetesurdegsbröd
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 aubergine
  • Parmesan
  • Färsk basilika
  • 250 gram riven mozzarella
  • Oregano
  • Vitlök
  • 1 msk Olivolja
  • Salt

Hur gör man en parmigiana surdegspizza?

  1. Baka en sats surdeg enligt receptet länkat i ingredienslistan. Forma degbollar på runt 250 gram och lägg i kylen i 48 timmar för att få den bästa smaken. Innan du bakar kan du ta ut degen så att den hinner värmas upp, 1 timme räcker gott och väl.
  2. En deg räcker till runt 6 medelstora pizzor.
  3. Koka upp krossade tomater i en kastrull och tillsätt oregano, vitlöksklyftan, olivolja, salt och basilika. Låt kok på låg värme runt 1 timme.
  4. Skiva aubergine och stek upp i olivolja tills de fått fin färg och är krispiga.
  5. Värm ugnen till 250 grader och låt den värmas i runt 45 minuter, speciellt om du har ett bakstål så att det hinner värmas upp ordentligt. Sätt på grillen en stund innan du bakar.
  6. Nu är det dags att forma dina pizzor. Lägg degen på köksbänken med lite mjöl. Platta till degen i mitten och jobba ut mot kanterna tills du har 2,5 cm kvar som kant. Använd sedan dina mjölade knytnävar och sträck pizzadegen genom att rotera den.
  7.  Lägg pizzorna på bakplåtspapper och dra ut kanterna. Nu kan du bred på tomatsåsen, mozzarella och aubergine.
  8. Lägg in pizzan i ugnen 250 grader. Grädda runt 10 minuter och använd ugnens grillfunktion 2-3 minuter i slutet för att få den där härligt krispiga pizzadegen.
  9. Ta ut ur ugnen och riv lite parmesan och strö över pizzan.

Färdigt på: 30 minuter

Antal surdegspizzor: 6

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

1 betyg