Chokladmuffins med vit- och mörk choklad

Vi hade en rätt regnig söndag igår och det brukar leda till att vi lägger lite extra tid i köket, vi passade därför på att testa ett par chokladmuffins med vit- och mörk choklad som vi länge funderat på att göra. Det blev precis lika gott som det låter som, riktigt saftiga och chokladiga muffins som utan tvekan hamnar på de godaste chokladmuffinsen vi någonsin gjort.

Chokladmuffins med vit- och mörk choklad

Recept: Chokladmuffins med vit -och mörk choklad

Sammanfattning: Saftiga muffins med chokladbitar i

Ingredienser

  • 150g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 dl mellanmjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 50g vit choklad
  • 50g mörk choklad

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull på låg värme.
  2. Vispa ägg och strösocker vit och pösigt.
  3. Blanda i smöret och mjölken och rör om.
  4. Blanda vaniljsocker, vetemjöl, kakao och bakpulver i en annan skål.
  5. Grovhacka den vita och mörka chokladen och vänd ner i mjölblandningen.
  6. Vänd sedan ner mjölblandningen i äggsmeten.
  7. Fyll upp 12st muffinsformar till 2/3 med smeten.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 12-15min på 200 °C

Färdigt på: 15 minute(s)

Antal portioner: 12


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!