Mac and cheese

Macaroni and cheese
Mac and Cheese eller Macaroni and cheese, den amerikanska klassikern som får det att vattnas i många munnar. En riktigt krämig och ostig pasta fylld av smak. Det bästa med den här rätten är hur snabbt det går att göra och hur enkelt det är. Det är kanske inte den nyttigaste maträtten men ibland måste man få unna sig, eller hur?

Recept: Macaroni and cheese

Sammanfattning: Macaroni and cheese som är den amerikanska pastaklassikern som verkligen älskas av många. Enkelt att göra men ändå fylld av smak.

Ingredienser

  • 500 gram makaroner
  • 150 gram riven Cheddar
  • 100 gram riven Parmesanost
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 100 gram smör
  • Salt & Peppar

Instruktioner

  1. Koka makaronerna al dente i saltat vatten.
  2. Riv osten och blanda ihop den.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Smält smör i en kastrull och blanda i mjölet som du steker upp lätt. Rör ner mjölken under omrörning. Vispa bort ev. klumpar. Låt mjölken sjuda cirka 5 minuter och salta samt peppra. Nu kan du hälla i den rivna osten och du kan även ha i lite muskot om så önskar.
  5. Häll makaronerna i en ugnsfast form och häll över såsen.
  6. Toppa med lite ost och peppar och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter på 200 grader.

Färdigt på: 45 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!