Fyllt bröd med mozzarella och lufttorkad skinka

Fyllt bröd med mozzarella och lufttorkad skinka
Nu när våren är här och solen pressar upp temperaturerna så brukar vi ta fram våra cyklar och göra lite utflykter på helgerna. Vi bor ju bara 3-4 minuter från havet så det brukar bli att vi cyklar längs stranden och slår oss ner och fikar efter en stunds cyklande. För någon helg sen så passade vi på att göra det här brödet som är fyllt med mozzarella och lufttorkad skinka som är perfekt att ta med på utflykten. Det är ett rätt matigt bröd och det krävs ingen stor bit för att man ska blir rejält mätt så det är perfekt när man ska fylla på med bränsle för att orka cykla hem igen!

Fyllt bröd med mozzarella och lufttorkad skinka

Recept: Fyllt bröd med mozzarella och lufttorkad skinka

Sammanfattning: Ett smakrikt och matbröd som passar perfekt till utflykten

Ingredienser

  • 15 g färsk jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 200 g mozzarella
  • 200 g lufttorkad skinka
  • 1/3 kruka basilika

Instruktioner

  1. Börja med att smula ner jästen i en bunke och rör sedan ned fingervarmt vatten och rör tills det löst upp sig.
  2. Rör ner olivolja, salt och honungen.
  3. Rör ner vetemjölet och arbeta i en köksassistent i cirka 5 minuter. Låt degen jäsa i 30 minuter.
  4. Tryck ut degen till en rektangel som är cirka 1 cm tjock med händerna och lägg på mozzarella och skinkan samt basilikan. Pensla kanterna med vatten och rulla ihop den som en rulltårta, forma sedan ihop den till en krans med ett hål i mitten. Låt jäsa cirka 30 minuter.
  5. Grädda på en plåt med bakplåtspapper plåt 225 grader i cirka 20 minuter.

Färdigt på: 1 timme 30 minuter

Antal portioner: 12


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!