Popovers – pannkaksmuffins

Popovers Pannkaksmuffins

Popovers eller pannkaksmuffins är en amerikansk pannkaksrätt som passar otroligt bra till en härlig söndagsfrukost eller brunch. De blir väldigt fluffiga och härliga och serverat med bär och lite vispgrädde är det svårslaget gott. När jag testade det här i USA blev det lönnsirap till men personligen så föredrar jag lite grädde och bär. Det går också att bred på lite Nutella om man gillar det.

Popovers Pannkaksmuffins-recept

Recept: Popovers – pannkaksmuffins

SammanfattningPopovers eller pannkaksmuffins, en spännande pannkaksvariant som verkligen går hem till både frukost och brunch. Servera med bär och lite vispgrädde!

Recept till 12 popovers

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 6 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • Jordgubbar, blåbär, hallon

Instruktioner

  1. Starta din ugn på 225 grader och smörj en muffinsplåt med smör.
  2. Blanda ihop dina torra ingredienser i en bunke och vispa ihop ägg fluffiga i en separat bunke.
  3. Hetta upp din mjölk så den blir fingervarm och rör sen ner med äggen. Tillsätt mjölet och vispa lätt ihop till en slät smet.
  4. Fyll muffinsplåtten, ungefär 1 dl per popover eller nästan hela vägen upp till kanten beroende på storlek på muffinsplåten.
  5. Grädda i 15 minuter och sänk tempen till 200 grader. Grädda ytterligare 20 minuter tills de fått en gyllenbrun färg. Vispa ihop grädde och servera med lite färska bär!

Färdigt på: 35 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!