Pulled chicken

Pulled chicken

Pulled chicken är en härlig variant på pulled pork men som istället är baserad på en färsk kyckling som tillagas under en längre tid i ugnen. Den tillagas med en rökig bbq-sås vilket ger kycklingen en härligt rökig smak som passar utmärkt att servera till både tacos, pitabröd som man fyller med grönsaker och lite gräddfil. Suveränt gott!

Recept: Pulled chicken

SammanfattningPulled chicken är en variant av pulled pork men istället gjord på en hel färsk kyckling. Riktigt gott och passar utmärkt i både pitabröd och tortillas.

Ingredienser

  • 1 färsk kyckling
  • 
1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chilifrukt
  • Olivolja
  • 500 gram bbq-sås
  • 1 lime
  • 1 dl vatten
  • Salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 175˚C.
  2. Lägg din kyckling i en form och strö över all bbq-sås över kycklingen.
  3. Hacka löken grovt och lägg runt kycklingen i ugnsformen. Hacka chili och vitlök och strö över.
  4. Pressa ut lite limesaft över kycklingen och riv över lite skal.
  5. Häll över vatten och krydda med salt och peppar.
  6. Täck formen med antingen ett lock om du har annars duger aluminiumfolie utmärkt.
  7. Sätt kycklingen i ugnen i cirka 2 timmar och då ska det vara så mört så att du kan dra isär kycklingen med en gaffel.

Färdigt på: 120 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!