Gnocchi Norma

Gnocchi Norma
Gnocchi Norma är en variant på den italienska pastarätten Pasta alla Norma . Istället för att använda penne lagade jag gnocchi som är en hemmagjord pasta gjord på potatis. Det är jätteenkelt att göra degen och tar bara några få minuter att koka. Såsen är baserad på krossade tomater och auberginer som stekts i örter.

Recept: Gnocchi Norma

SammanfattningGnocchi Norma är en smakrik pastarätt med en härlig tomatsås med aubergine och örter.

Ingredienser

Gnocchi med tomatsås

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 1 krm salt
  • 1,5 kg mjölig potatis

Tomatsås:

  • 2 aubergines
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/4 gul lök
  • 1 tesked oregano
  • 1/2 hand färsk basilika
  • 600 gram krossade tomater
  • Olivolja
  • Ricotta salata
  • Salt & peppar

Instruktioner

  1. Börja med att göra gnocchi-degen genom att koka upp din skalade potatis för att sen pressa den i en potatispress. Blanda sedan potatisen med ägg, salt och vetemjöl tills du får en smidig deg.
  2. Dela sen gnocchidegen i 10 delar som du rullar till längder lika tjocka som ditt finger. Dela sedan gnocchidegen i cirka 3-4 cm långa bitar som du rullar lätt med en gaffel på mitten av gnocchin.
  3. Koka gnocchin i 2 minuter i saltat vatten.
  4. Förbered såsen genom att skiva auberginen i kuber som är cirka 2×2 cm. Lägg auberginen i ett durkslag och strö över lite salt. Låt ligga i cirka 15 minuter så att vätskan kommer ut.
  5. Hacka gul lök och vitlök fint.
  6. Hetta upp en stekpanna med olivolja fräs löken samt auberginen tills den fått färg. Tillsätt oregano, peppar och efter cirka 5 minuter kan du strö över basilikan samt krossade tomaterna. Låt puttra i cirka 20 minuter.
  7. Tillsätt gnocchin till din tomatsås, häll på lite av osten och servera. Garnera med ricotta salata eller parmesan vid servering.

Färdigt på: 30 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


3 betyg