Truffle and Truffles på Malta

Truffle and truffles Malta

Truffle and Truffles är en mysig liten restaurang belägen på en liten ö mitt i medelhavet kallad Malta. Det här blir min första restaurangrecension på Matskafferiet, det är ett nytt koncept för mig som vanligen bara publicerar hemmagjorda recept men det ska bli kul att blanda in lite mer resor och även restaurangrecensioner. Ni kan läsa mer i slutet av inlägget.

Som ni kanske förstår på namnet Truffle and Truffles så är det en restaurang som baserar maten på tryffel. På den varierande menyn finns det ett genomgående tryffeltema med goda starters, pastarätter men även en del nytänkande kött- och fiskrätter som passar mig bra.

Personligen valde jag en grillad Brazilian Tenderloin med morots- och ingefärspuré och en mörk chokladsås med en hint av chili. Köttbiten serverades med potatisklyftor samt grillade grönsaker.

En välkomponerad maträtt som verkligen passade mig i smaken. Du kan även välja till att få några skivor färsk tryffel till alla rätter på menyn.

En annan rätt jag kan rekommendera är en dekonstrurerad Biff Wellington, suveränt god och riktigt bra upplägg för en Biff Wellington som annars inte ser så rolig ut på tallriken.

Biff WellingtonServicen hos Truffle and Truffles är bra om än lite stressad vid vårt besök. Passa även på att testa en av deras cocktails då de håller riktigt bra klass. Jag kan även rekommendera Orecchiette Truffle’s Special som är en riktigt god pasta med nötkött, tryffel och svamp samt att avsluta middagen med en riktigt god chokladfondant eller den här fina tårtan med röda vinbär och en härlig mousse.

Dessert

Skulle du ha vägarna förbi Malta så rekommenderar jag ett besök, du hittar Truffle and Truffles på Triq Dragunara, Saint Julians,

Den första restaurangrecensionen på Matskafferiet

När jag startade Matskafferiet 2010 var det mer utav en vardagsblogg än en renodlad matblogg och inläggen hade väldigt varierande teman. Så småningom blev det fullt fokus på mat och hemgjorda recept men på senare tid har jag börjat blanda in matresor och som nästa steg tänkte jag börja dela mig mig av tips på restauranger både lokalt i Sverige men även runt om i världen under mitt resande. Jag har även en reseblogg på engelska som drivs separat om du skulle vilja läsa mer om mina resor runt om i världen.


1 betyg

Restauranger