Pasta alla Norma

Pasta alla Norma är en traditionell italiensk pasta som man specialiserat sig på i staden Catania på Sicilien. Det är en väldigt smakrik pasta som är baserad på tomatsås med stekta auberginer. Som alltid när det kommer till pastarätter så har alla kockar sin egna variant och när man reser runt i Italien så inser man att en rätt kan skilja sig rejält beroende på vilken region man befinner sig i och det är lite av charmen med Italien. Här följer min variant av Pasta alla Norma.

Pasta alla Norma

Recept: Pasta alla Norma

Sammanfattning: Ett recept på den klassiska italienska pastan, Pasta alla norma. En smakrik pasta med aubergines.

Ingredienser

  • 2 aubergines
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/4 gul lök
  • 1 tesked oregano
  • 1/2 hand färsk basilika
  • 600 gram krossade tomater
  • Olivolja
  • Parmesan/Ricotta salata
  • Salt & peppar

Instruktioner

  1. Börja med att hacka auberginen i kuber, 2×2 cm. Lägg i ett durkslag och strössla över lite salt. Det hör gör vi för att få ut lite vätska, låt ligga i 15 minuter.
  2. Hacka, gul lök, vitlök fint samt basilikan grovt.
  3. Hetta upp en stekpanna med olivolja och börja stek lök, vitlök och auberginen. Smaksätt med oreganon och peppar. Tillsätt basilikan efter 5 minuter. Låt nu steka tills auberginen har fått en gyllene färg och blivit mjuk.
  4. Rör nu ner de krossade tomaterna och låt koka i cirka 20 minuter.
  5. Börja koka upp spaghettin eller pasta av ditt val och låt koka i cirka 8 minuter. När pastan är klar tillsätter du lite av pastavattnet till såsen, runt 0,5 dl – 1 dl beroende på hur tjock din sås är.
  6. Tillsätt nu pastan till din tomatsås, häll på lite av osten och servera. Garnera med ricotta salata eller parmesan vid servering.

Färdigt på: 30 minuter

Antal portioner: 4

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(2 röster



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!