Surdegstoast med aubergine, tomat och parmesan

Surdegstoast med aubergine och tomat

En medelhavsinspirerad surdegstoast med stekt aubergine, tomat och parmesan. Toppat med basilika,  citron samt salt och peppar. Otroligt god och fräsch toast som passar perfekt för de svala sommarkvällarna eller även som brunch eller förrätt till en god måltid.

Recept på surdegstoast med stekt aubergine, tomat och parmesan

Sammanfattning: En lätt och god surdegstoast med aubergine, tomat och parmesan som är inspirerad av medelhavet.

Ingredienser

  • 4-5 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • Färsk basilika
  • 1 stor aubergine
  • 100 gram körsbärstomater
  • Salt och peppar
  • 1 citron
  • 4-6 skivor bröd, gärna surdegsbröd.
  • Riven parmesan

Hur gör man?

  1. Börja med att skiva aubergine och dela körsbärstomaterna på hälften.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och börja stek aubergine samt vitlöksklyftan. När vitlöksklyftan börjar få färg kan du ta bort den från stekpannan.
  3. När auberginen börjar få färg runt 10 minuter, kan du dela tomater på mitten och stek 1-2 minuter så de blir varma. Dela en citron på mitten och pressa ur saften från en halva, runt 1 msk citronjuice.
  4. Häll av aubergine och tomater och lägg i en skål tills de svalnar.
  5. I stekpannan kan du nu steka brödskivorna tills de får en fin färg och är krispiga.
  6. Lägg på aubergine etc. på brödskivorna och toppa med parmesan. Servera!

Färdigt på: 20  minuter

Portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


2 betyg

Bröd Förrätter Recept