Mammas äppeljulsenap

Äppeljulsenap

Recept: Äppeljulsenap

Ingredienser

  • 1 liten påse gula senapsfrö
  • 1 liten påse bruna senapsfrö
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk honung
  • 2 ½ msk äppelmos
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 ½ krm salt
  • 1 ½ msk rapsolja

Instruktioner

  1. Sjud senapsfröna i vattnet tills de börjat bli mjuka (ca 90sek) Låt de svalna och mixa dem efter ca 7min till en krämig massa (eller använda kanonkula och en lerskål)
  2. Blanda sedan ner äppelcidervinägerna, äppelmosen, honungen och saltet.
  3. Mixa det och häll sedan i oljan och låt det bli en krämig massa.
  4. Häll upp det i små burkar och låt de stå i kylskåpet i minst 2dagar, så det kan dra till sig allt och få en fin och syrlig smak.

Passar utmärkt till julbordet!



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!