Grön curry med grillad fläskfilé

Grön Curry med Grillad fläskfilé
Grön curry med grillad fläskfilé, en otroligt smakrik grön currysås som serveras med en grillad fläskfilé som marinerats med apelsin och honung. Otroligt gott! Om du föredrar så kan du mixa såsen för att få en slät sås till den grillade fläskfilén. Jag serverade med ris, vilket jag tycket passar absolut bäst och lite koriander alternativt thai basilika om det föredras. Den där koriandern är ju väldigt omtvistad.

Recept: Grön curry med grillad fläskfilé

Sammanfattning: En smakrik grön curry som serveras med en grillad fläskfilé som marinerats i apelsin, soja och honung. Servera med lite kokt ris och färsk koriander om så önskas.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, cirka 800 gram
  • 2 msk juice från apelsin
  • 1 msk soja
  • 1 msk honung
  • Salt och peppar
  • Grön curry:
  • 2 msk grön currypaste
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1/2 gul lök
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk lime juice + rivet skal
  • Koriander
  • Olivolja

Instruktioner

  1. Grillad fläskfilé: Det går utmärkt att grilla fläskfilén utomhus, cirka 7-10 min per sida eller tills innertemperatur nått 68 grader. Instruktionerna nedan är för grillning i ugn vilket fungerar lika bra.
  2. Marinera fläskfilén i 2 msk juice från en apelsin, soja, salt, peppar och honung i cirka 12 timmar.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Rensa fläskfilén från fett och även senor. Gnid in med olivolja, salt och peppar.
  4. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fläskfilén tills du får en fin stekyta.
  5. Lägg i en ugnsform sätt i ugnen tills köttet har en innertemperatur på 68-70 grader. Låt vila en stund innan du skivar upp fläskfilén.
  6. Grön curry:
  7. När du lägger in köttet kan du påbörja såsen. Hetta upp en stekpanna med olivolja, stek hackad lök samt vitlöksklyfta tills det fått en fin färg. Rör ner grön currypaste, plus lite rivet limeskal.
  8. Rör ner kokosmjölk under omrörning och låt sjuda i cirka 20 minuter. Smaka av med limejuice, salt och peppar. Om du föredrar en slät sås så kan du köra den i en mixer.
  9. Servera med ris och färsk koriander.

Färdigt på: 40 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

1 betyg