Chokladkakor

Chokladkakor är en favorit då de är väldigt enkla att göra och för att de är så underbart goda. Tyvärr så räcker inte en sats särskilt länge då kakorna äts upp innan dagen är slut oftast. Sen kan man variera chokladkakorna med att ha i lite nötter, chokladbitar, kolasås eller något annat spännande som man känner för att testa. Det är helt enkelt ett perfekt grundrecept för chokladkakor som man kan variera om man vill men de är precis lika goda som de är!

Chokladkakor

Recept: Chokladkakor

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2,5 msk ljus sirap
  • 3 msk kakao
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  1. Börja med att röra ihop rumstempererat smör med sockret. Tillsätt sedan sirapen och sedan kakao, mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  2. När det är blandat trycker du ihop degen och dela i 15-18 bitar. Rulla ihop dessa till små bollar som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. 9 kakor per plåt ungefär brukar bli lagom.
  3. Tryck ut bollarna på plåten och grädda sedan i 175 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna.

Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!