Äppeltzatziki

Istället för vanlig tzatziki testade vi idag att göra äppeltzatziki. Helt enkelt en tzatziki där gurkan är ersatt med äpple. Blev mycket gott och det kan vara kul att variera den vanliga tzatzikin med lite andra varianter. Vi hade det till kycklingben men tzatziki är gott till nästan allt!

Recept: Äppeltzatziki

Ingredienser

  • 1 äpple
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl yoghurt
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur ditt äpple och riv det sen grovt på rivjärnet.
  2. Försök trycka ur lite vätska från det rivna äpplet genom att använda en sil och pressa lite.
  3. Hacka eller pressa vitlöksklyftan.
  4. Blanda ner i yoghurten med lite olivolja och krydda sedan med svartpeppar och lite salt.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!