Ostfrallor

Ostfrallor recept

Ostfrallor eller ostbullar om man föredrar det, är kanske den mest ultimata frukostbullen jag vet. Så otroligt saftiga och smakrika och den knapriga osten på toppen av ostfrallorna gör att det blir en härlig kontrast mellan den mjuka bullen och den knapriga osten.

Jag serverar alltid mina frallor med sylt, ost och smör. Gällande osten så kan man variera en de, idag använde jag mozzarella vilket inte ger så mycket smak till bullen men den får alltid en fin färg. Cheddar och andra lagrade ostar ger ostfrallorna betydligt mer smak om man föredrar det.  Ostfrallorna är dessutom väldigt enkla att baka men så himla goda. Att vakna upp en söndag och äta de här bullarna till frukost är fantastiskt, du kan verkligen inte få en bättre start på dagen!

 

Recept: Ostfrallor – ostbullar

Sammanfattning: Ostfrallor är verkligen en av mina favoriter när det kommer till frukostbullar. En del kallar kanske det här för ostbullar vilket går precis lika bra.  Det här receptet ger väldigt saftiga och luftiga bullar som du enkelt kan frysa in och använda under veckan.

Ingredienser

Enkla ostfrallor

 • 6-7 dl vetemjöl
 • 1 uppvispat ägg
 • 1 tsk salt
 • 2 msk olivolja
 • 25 gram färsk jäst
 • 2,5 dl fingervarmt vatten
 • 100 gram riven ost.

Instruktioner

 1. Börja bullbaket med att starta ugnen på 225 grader. Finfördela jästen i en bunke och lös upp i fingervarmt vatten.
 2. Häll i 2 msk olivolja, salt och börja sedan tillsätta vetemjölet försiktigt och arbeta fram en smidig deg. Arbeta degen i cirka 5-10 minuter så att den blir riktigt smidig. Jäs under duk i cirka 30 minuter.
 3. Nu kan du forma 1 lång längd och börja forma ostfrallorna.Skär 2-3 cm tjocka skivor som du sen formar till små bullar.
 4. Lägg ostfrallorna på en plåt med bakplåtspapper och jäs ytterligare 30 min.
 5. Vispa upp ett ägg och pensla frallorna, strö över ost och grädda i cirka 12-15 minuter.
 6. Låt bullarna svalna och servera dina ostfrallor med smör, ost och lite sylt.

Färdigt på: 40 minuter

Antal portioner: 12

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


385 betyg

Bröd Frukost Recept