Pestopaj med kyckling

Pestopaj med kyckling blev dagens middag hemma hos oss. Vi älskar ju pesto i alla dess former och denna pajen kan man variera i det oändliga. Man kan göra den vegetarisk genom att utesluta kycklingen, men man kan också ha i  t.ex soltorkade tomater, svarta oliver och fetaost istället. Vi serverade den med en enkel sallad och en röra på creme fraiche och italiensk salladskrydda. Men självklart kan man äta den som den är, för den är precis lika god som den är!

Pestopaj med kyckling

Recept: Pestopaj med kyckling

Sammanfattning: En riktigt god paj med både pesto och kyckling

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125g kallt smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 st kycklingfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 liten zucchini
  • ½ röd paprika
  • ½ gul paprika
  • 1 rödlök
  • 5 st färska champinjoner
  • 125g mozzarella
  • 3 msk pesto
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Tärna ner smöret i en bunke tillsammans med vetemjölet. Nyp ihop till en gryning massa.
  2. Häll i vattnet och forma till en smidig deg.
  3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant.
  4. Nagga den och förgrädda i 10min på 200º.
  5. Strimla kycklingfilén, paprikorna, löken samt skiva zucchinin och svampen.
  6. Stek kycklingen i en stekpanna tillsammans med en skvätt olivolja och ha sedan ner grönsakerna.
  7. Låt alltsammans steka i 3-5min och häll sedan över det i pajskalet.
  8. Blanda ägg, mjölk, pesto, cayennepeppar, paprikapulver, salt och peppar i en skål.
  9. Grovhacka mozzarellan och vänd ner.
  10. Häll över äggblandningen i pajformen och grädda pajen i 40min på 200º.

Färdigt på: 40 minute(s)

Antal portioner: 4


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!