Enkla hasselnötsbollar

Enkla Hasselnötsbollar

Enkla hasselnötsbollar, de här goda chokladbollarna fyllda med hasselnötter, digestivekex och nutella är svåra att motstå. Våra tog slut nästan direkt så det får bli en ny omgång när julen närmar sig eftersom passar perfekt som julgodis. De är väldigt liknande Ferrero Rocher i smaken och är väldigt enkla att göra, så man skulle kunna säga att det är hemmagjorda Ferrero Rocher och vem gillar inte dem. Dessutom är det ett väldigt barnvänligt recept så passa på att baka tillsammans med barnen.

Recept: Enkla hasselnötsbollar

Sammanfattning: Otroligt goda och smakrika hasselnötsbollar, perfekt julgodis men fungerar året om så klart. Barnvänligt recept!

Ingredienser

  • 1/2 paket (125 gram) digestivekex
  • 100 gram hackade hasselnötter
  • 150 gram Nutella
  • 250 gram mörk choklad
  • 150 gram hackade hasselnötter

Instruktioner

  1. Börja med att mixa eller krossa digestivekexen tills det är väldigt finfördelat.
  2. Hacka 250 gram hasselnötter och ha ner runt 100 gram i en skål med digestivesmulorna.
  3. Rör ner Nutellan och blanda ihop. Verkar det torrt så kan du ha i mer Nutella.
  4. Forma till bollar, runt 25 gram vardera. Tänk på att doppa händerna i lite vatten så blir det enklare att rulla.
  5. Sätt i kylen i runt 2 timmar.
  6. Smält choklad i vattenbad och doppa hasselnötsbollarna i chokladen, rulla sedan i hasselnötter.
  7. Låt chokladen stelna på ett fat och sen kan du servera!

Färdigt på: 90 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


2 betyg