Rödbetsrisotto med getost

Rödbetsrisotto med getost

Jag har sett Rödbetsrisotto med getost susa förbi i flödet och den här rätten har alltid fastnat i mitt minne eftersom den är så otroligt färgrik och vacker. I helgen testade jag att laga risotton till lunch och det blev verkligen en succé. Otroligt gott!

Recept: Rödbetsrisotto med getost

Sammanfattning: Rödbetsrisotto med getost är en av de mest färgrika rätterna som jag någonsin gjort. Otroligt vacker rätt som dessutom smakar otroligt gott. Toppad med lite getost och rädisor.

Ingredienser

  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 2,5 dl Arborioris
  • 2 msk vitt vin
  • Salt & Peppar
  • 1/4 Gul lök
  • 2 rödbetor
  • Rädisor
  • Getost
  • Persilja
  • Salt & peppar

Instruktioner

  1. Skala rödbetorna och lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja och baka i ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter.
  2. Låt svalna lite och mixa sedan rödbetorna i en mixer, tillsätt lite vatten om det blir för tjockt.
  3. Koka upp vatten och tillsätt en grönsaksbuljongtärning.
  4. Hacka lök och fräs sedan löken i en stekpanna med lite smör tills det har fått en fin färg. Häll på vinet och låt koka in.
  5. Tillsätt sedan arborioriset till stekpannan och låt fräsa 1-2 minuter. Lägg i rödbetsmixen och häll på grönsaksbuljongen. Tänk på att bara ta 1-2 dl i taget som du låter koka in innan du tillsätter mer buljong. Testa risotton hela tiden eftersom det är svårt att se när den börjar bli klar. Vanligtvis tar det 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Toppa med getost och lite rädisor och njut av en otroligt färgglad och smakrik risotto!

Färdigt på: 40 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!