Rödbetsrisotto med getost

Rödbetsrisotto med getost

Jag har sett Rödbetsrisotto med getost susa förbi i flödet och den här rätten har alltid fastnat i mitt minne eftersom den är så otroligt färgrik och vacker. I helgen testade jag att laga risotton till lunch och det blev verkligen en succé. Otroligt gott!

Recept: Rödbetsrisotto med getost

Sammanfattning: Rödbetsrisotto med getost är en av de mest färgrika rätterna som jag någonsin gjort. Otroligt vacker rätt som dessutom smakar otroligt gott. Toppad med lite getost och rädisor.

Ingredienser

  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 2,5 dl Arborioris
  • 2 msk vitt vin
  • Salt & Peppar
  • 1/4 Gul lök
  • 2 rödbetor
  • Rädisor
  • Getost
  • Persilja
  • Salt & peppar

Instruktioner

  1. Skala rödbetorna och lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja och baka i ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter.
  2. Låt svalna lite och mixa sedan rödbetorna i en mixer, tillsätt lite vatten om det blir för tjockt.
  3. Koka upp vatten och tillsätt en grönsaksbuljongtärning.
  4. Hacka lök och fräs sedan löken i en stekpanna med lite smör tills det har fått en fin färg. Häll på vinet och låt koka in.
  5. Tillsätt sedan arborioriset till stekpannan och låt fräsa 1-2 minuter. Lägg i rödbetsmixen och häll på grönsaksbuljongen. Tänk på att bara ta 1-2 dl i taget som du låter koka in innan du tillsätter mer buljong. Testa risotton hela tiden eftersom det är svårt att se när den börjar bli klar. Vanligtvis tar det 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Toppa med getost och lite rädisor och njut av en otroligt färgglad och smakrik risotto!

Färdigt på: 40 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!