Rödbetsrisotto med getost
Jag har sett Rödbetsrisotto med getost susa förbi i flödet och den här rätten har alltid fastnat i mitt minne eftersom den är så otroligt färgrik och vacker. I helgen testade jag att laga risotton till lunch och det blev verkligen en succé. Otroligt gott!
Recept: Rödbetsrisotto med getost
Sammanfattning: Rödbetsrisotto med getost är en av de mest färgrika rätterna som jag någonsin gjort. Otroligt vacker rätt som dessutom smakar otroligt gott. Toppad med lite getost och rädisor.
Ingredienser
- 6 dl grönsaksbuljong
- 2,5 dl Arborioris
- 2 msk vitt vin
- Salt & Peppar
- 1/4 Gul lök
- 2 rödbetor
- Rädisor
- Getost
- Persilja
- Salt & peppar
Instruktioner
- Skala rödbetorna och lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja och baka i ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter.
- Låt svalna lite och mixa sedan rödbetorna i en mixer, tillsätt lite vatten om det blir för tjockt.
- Koka upp vatten och tillsätt en grönsaksbuljongtärning.
- Hacka lök och fräs sedan löken i en stekpanna med lite smör tills det har fått en fin färg. Häll på vinet och låt koka in.
- Tillsätt sedan arborioriset till stekpannan och låt fräsa 1-2 minuter. Lägg i rödbetsmixen och häll på grönsaksbuljongen. Tänk på att bara ta 1-2 dl i taget som du låter koka in innan du tillsätter mer buljong. Testa risotton hela tiden eftersom det är svårt att se när den börjar bli klar. Vanligtvis tar det 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Toppa med getost och lite rädisor och njut av en otroligt färgglad och smakrik risotto!
Färdigt på: 40 minuter
Antal portioner: 2
Mitt betyg
Lämna ett svar