Oreocheesecake

Oreocheesecake

Oreocheesecake, drömefterrätten som jag knappt trodde jag någonsin skulle testa men för någon dag sen så bakade jag en otroligt goda cheesecake med oreos som verkligen blev en favorit som alla älskade. Dessutom så är den lätt att göra och behöver ingen större insats. Det tar lite tid att få den klar eftersom den måste stå i kylen och dra sig så att den tjocknar till men det är det absolut värt. Dagen efter får du njut av en krämig oreocheesecake som fick alla gäster att ta en extra bit och fråga efter receptet.

Oreocheesecake recept

Recept: Oreocheesecake

Sammanfattning: En otroligt god och krämig oreocheesecake som verkligen älskas av alla. Enkel att göra och passar perfekt både till födelsedagar eller till efterrätt vid någon middag. Gör din cheesecake dagen innan och servera dagen efter för bästa resultat.

Ingredienser

Oreocheesecake

  • Oreobotten:
  • 1 paket med Oreos
  • 50 gram smör
  • Oreofyllning:
  • 3 dl vispgrädde
  • 600 gram philadelphiaost
  • 1,25 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker / 1 krm vaniljessens
  • 1 paket med Oreos
  • Oreos till garnering

Instruktioner

  1. Börja med att krossa ett paket med oreos i en matberedare. Smält smöret och rör ihop med oreossmulorna. Bred ut kaksmulorna i botten av en spring form som är runt 20 cm i diameter. Jag valde att använda en lite mindre form för att få lite höjd på cheesecaken. Ställ botten i kylskåpet så att den stelnar.
  2. Vispa sedan vispgrädden så att den blir rejält fluffig. Vispa philadelphiaosten mjuk och rör ner socker, vaniljsocker eller vaniljessens. Rör ihop din vispade grädde och philadelphiaosten. Krossa ytterligare ett paket med oreos och rör ner i gräddsmeten.  Häll i springformen och ställ kallt över natten. Stick gärna ner någon oreos för dekoration innan du ställer den kallt.
  3. Servera dagen efter och njut av en fantastisk cheesecake med oreos!

Färdigt på: 60 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


28 betyg