Äppelmuffins med kanel och mandelmassa

Visst har det varit en fantastisk höst? Mycket sol och massvis med äpplen att skörda vilket vi försöker ta vara på och baka så mycket som möjligt. Idag blev det äppelmuffins med kanel och mandelmassa som blev jättegoda och saftiga. Enkelt att göra och tar bara en halvtimme total tid innan de är redo att äta.

Äppelmuffins med kanel och mandelmassa

Recept: Äppelmuffins med kanel och mandelmassa

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 tsk kanel
  • 2 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g mandelmassa
  • 1 dl rivet äpple

Instruktioner

  1. Börja med att smälta smöret och låt detta sen svalna.
  2. Under tiden vispar du socker och ägg vitt och pösigt. Tillsätt mjölken och smöret när det svalnat.
  3. Häll upp mjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker i en annan skål och blanda, rör sedan ner det i smeten.
  4. Riv mandelmassan och rör ner i smeten.
  5. Skala och riv sedan äpplet.
  6. Häll sedan smeten i muffinsformar och tryck ner cirka 1 tsk rivet äpple i mitten av varje muffins.
  7. Grädda i ca 15 minuter i mitten av ugnen på 200 grader.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!