Äppelkaka med jordnötssmör

Det här är egentligen en rätt vanlig äppelkaka med kanel men som vi har lagt till jordnötssmör i som en extra liten krydda. Det blev lite annorlunda än vad man är van vid men det var riktigt gott, dock så tyckte vi båda att den kändes lite julig så här mitt i sommaren av någon anledning men den påminner kanske om något vi brukar äta på julen. Gott blev det iaf och det är alltid kul med lite variation på äppelkakorna!

äppelkaka-med-jordnötssmör

Recept: Äppelkaka med jordnötssmör

Ingredienser

  • 150 gram jordnötssmör
  • 3 ägg
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 dl sirap
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 dl upphettat vatten
  • 3 äpplen

Instruktioner

  1. Skala och skiva äpplena och spara några skivor för garnering.
  2. Börja sen med att vispa jordnötssmör, ägg, sirap, vaniljsocker, socker och kanel till en luftig smet.
  3. Rör sedan ner mjöl och bakpulver i smeten i omgångar med upphettat vatten som gör att jordnötssmöret löser upp sig lite.
  4. Lägg i äppelskivorna som du inte ska använda till garnering och rör om.
  5. Häll upp din smet i en bröad form med löstagbara kanter och garnera med några skivor äpplen.
  6. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i cirka 40-45 minuter.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!