Pasta Carbonara

Pasta Carbonara är en klassisk pastarätt som tillagas med spaghetti, bacon, ägg, grädde, lök, vitlök och parmesanost. Det är enkelt, mättande och går snabbt att göra. Du kan variera den genom att byta ost, pastasort eller genom att byta ut baconet mot t.ex. lufttorkad skinka.

Pasta Carbonara

Recept: Pasta Carbonara

2 portioner

Ingredienser

  • 2 portioner spaghetti
  • 1 paket bacon
  • ½ gul lök
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 1,5 dl parmesan
  • Salt och peppar

Instruktioner

  1. Koka spaghettin i saltat vatten.
  2. Hacka lök och bacon och stek sedan på hög värme.
  3. Blanda ihop grädde, mjölk, parmesan, ägg och vispa ihop det försiktigt.
  4. När pastan är klar, häll ut vattnet och häll pastan i stekpannan med löken och baconet. Tänk på att låta stekpannan svalna lite innan du häller i pastan.
  5. Häll i blandningen med grädde, mjölk, ägg i stekpannan och krydda med salt och peppar.
  6. Blanda runt och låt det stå på svag värme i cirka en halv minut så att det tjocknar lite.
  7. Lägg upp i tallrikar och strö över lite svartpeppar och parmesan.

15 kommentarer till Pasta Carbonara

  1. Bra recept, men de 1,5 dl parmesan skall väl ingå i punkten 3?
    ”Blanda ihop grädde, mjölk, ägg och vispa ihop det försiktigt”

    Dvs:
    ”Blanda ihop grädde, mjölk, ägg, parmesan och vispa ihop det försiktigt”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *