Hummus med tahini

Hummus med tahini
Hummus är en enkel och riktigt god röra från det arabiska köket som passar alldeles utmärkt till det mesta. Det här receptet ger dig en riktigt krämig och smakrik hummus som du kan använda till nästan allt. Hummus består bland annat av kikärter och tahini som är en sesampasta.

Recept: Hummus med tahini

Sammanfattning: En otroligt krämig och enkel hummus med tahini som passar perfekt till att dippa eller som tillbehör till olika rätter.

Ingredienser

Hummus med tahini

  • 1 Vitlöksklyfta
  • 400 gram kokta kikärter
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 msk pressad juice från citron
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk tahini
  • Salt och Peppar

Instruktioner

  1. Börja med att finhacka en vitlöksklyfta och lägg i en matberedare. Lägg ner kikärter, spiskummin, citronjuice, olivolja och tahini i en matberedare och mixa ihop.
  2. Mixa tills du får en jämn och krämig smet, skulle den vara för tjock kan du ha in en matsked vatten eller två. Smaksätt med salt och peppar. Förvara i kylen tills servering.

Färdigt på: 20 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!