Cream Cheese-muffins

Cream Cheese- muffins blev en perfekt söndagsfika idag och eftersom det var första gången som jag gjorde det så blev det lite experimentellt men dem blev jättegoda. Muffinsen är fyllda med cream cheese som är blandat med lite socker och toppades med lite smulade digestivekex.

Recept: Cream Cheese-muffins

6-8 st muffins

Ingredienser

  • 3,5 dl mjöl
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 100-150 gram cream cheese
  • 50 gram smör
  • 2-3 st digestivekex
  • En nypa salt

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en skål.
  2. Smält smöret och blanda mjölk, smör och ägg i en annan bunke.
  3. Blanda sedan mjölk, ägg och smör med de torra ingredienserna.
  4. Blanda nu cream cheese med lite socker och ha i en del av det i smeten men spara en del då det ska läggas i muffinsen sen.
  5. Häll i smeten i muffinsformarna, fyll till 2/3. Lägg en klick cream cheese ovanpå och pressa ner med en sked.
  6. Smula 2-3 digestivekex och strö över muffinsen.
  7. Grädda på 200 grader i 10-15 minuter
  8. Går utmärkt att blanda i lite färska bär också!


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!