Cheesecake med jordgubbar

Cheesecake är en populär efterrätt i USA och har kommit att bli en favorit hos många här hemma i Sverige också. Den är ju så fräsch och frisk så det går ju inte att göra något annat än att gilla den. Det som är så bra med cheesecake är att man kan variera den i oändlighet genom att tillsätta olika bär och frukter. Den här gången testade vi att göra en klassiker då vi gjorde en cheesecake med jordgubbar som blev riktigt somrig!

cheesecake-med-jordgubbar

Recept: Cheesecake med jordgubbar

Ingredienser

  • 8st digestivekex
  • 40g smält smör
  • 400g philadelphia
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • Skal från ½ riven citron

Instruktioner

  1. Mixa digestivekexen till smulor och tillsätt det smälta smöret.
  2. Tryck ut i botten av en pajform med löstagbar kant.
  3. Grädda i ugnen i 150 i 15min.
  4. Blanda philadelphian så att den blir lösare i konsistensen.
  5. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, salt och rivet skal från ½ citron och rör om.
  6. Knäck i ett ägg i taget och rör om.
  7. Häll smeten ovanpå kexbottnen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45min.
  8. Slå sedan av ugnen och låt den stå kvar i ytterligare 1h.
  9. Ställ i kylen någon timme innan servering.
  10. Garnera med färska jordgubbar precis innan servering

Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!