Cheesecake med lime och citron

Cheesecake med citron och lime

En frisk och somrig cheesecake med citron och lime, otroligt  gott och svalkande under lite varmare dagar. Mitt lilla citronträd på balkongen har gett en rejäl skörd som behövs användas upp och med en dagstemperatur på 25 grader passade det perfekt att baka den här friska cheesecaken.

Recept: Cheesecake med citron och lime

Sammanfattning: En frisk och somrig  cheesecake med citron och lime. Suveränt god och lätt att baka. Perfekt som efterrätt eller till lite festligare tillfällen som kalas.

Ingredienser

  • 150 gram digestivekex
  • 50 gram osaltat smör
  • 5 gelatinblad
  • 2 3/4 dl vispgrädde
  • 280 gram färskost
  • 100 gram strösocker
  • 2 limes
  • 2 citroner

Instruktioner

  1. Mixa digestivekexen tills de har smulats sönder helt. Smält smöret och blanda ihop med smulorna. Häll ner i en form på cirka 18 cm, klä botten med bakplåtspapper. Pressa ihop smulorna och ställ i kylen cirka en timme.
  2. Lägg gelatinbladen i skål med kallt vatten. Under tiden värmer du upp 3/4 dl av grädden tills varm, den ska inte koka. Rör försiktigt ner gelatinbladen i grädden och rör tills dem löst upp sig.
  3. Vispa ihop resterande grädde tills du  får en fluffig och tjock grädde.
  4. Rör ihop färskosten och socker i en annan skål. Vispa ner citronjuice och rivet citronskal + rivet limeskal med färskosten. Vänd till slut ner grädden.
  5. Ta ut formen från kylen och häll ner fyllningen och platta till.
  6. Låt stå i kylen under cirka 4 timmar.
  7. Servera och njut, toppa med lite rivet skal från limen och citronen.

Färdigt på: 60 minuter

Antal portioner: 12

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


(Inga röster)