Fylld hel kyckling med primörer

Idag när vi var i matbutiken så skymtade vi att det började komma in lite färskpotatis vilket vi blev riktigt sugna på. Vi visste att vi hade en hel kyckling som stod kylen och väntade på oss hemma så vi bestämde oss för att göra en fylld hel kyckling med ugnsstekta primörer till. Sagt och gjort, när vi kom hem så fixade vi ordning allt och kycklingen fyllde vi med en stuffing som bestod av vitt bröd, smör, lök och lite örter och kryddor vilket satte en extra god smak och smöret gjorde att kycklingen blev riktigt saftig och mör. Primörerna blev rödbetor, morötter och färskpotatis vilket blev perfekt till kycklingen, allt skötte sig själv i ugnen förutom att får ösa kycklingen lite då och då. Perfekt middag till helgen när man har lite extra tid över!

Fylld hel kyckling med primörer

Recept: Fylld hel kyckling med primörer

Sammanfattning: Fylld kyckling med smakrika primörer

Ingredienser

  • Fylld hel kyckling:
  • 1kg färsk hel kyckling
  • 100g vitt bröd
  • 1/2 gul lök
  • 1 tsk färsk hackad timjan
  • 1 tsk färsk hackad persilja
  • 50g smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smält smör till pensling
  • Allroundkrydda
  • 2 st grillpinnar
  • Primörer:
  • 4 späda morötter i knippe
  • 3 färska rödbetor
  • 6st färskpotatisar
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  1. Mixa det vita brödet tillsammans med löken.
  2. Ha i de färska kryddorna och salt och peppar.
  3. Tillsätt smöret och blanda ordentligt.
  4. Fyll kycklingen med smörblandningen.
  5. Stick två grillpinnar igenom öppningen för att försluta kycklingen.
  6. Pensla kycklingskinnet med smält smör och krydda med allroundkrydda.
  7. Stek i ugnen i 175 grader i cirka 1 1/2 – 2 timmar.
  8. Primörer:
  9. Skala morötterna och skär av stjälkarna. Dela morötterna i 4 delar. Skala rödbetorna, skär i klyftor och tvätta potatisarna. Efter en timme lägger du primörerna i ugnsformen tillsammans med kycklingen, salta och stek i 1/2-1h, beroende på storlek.

Färdigt på: 2 timmar

Antal portioner: 4


1 betyg