Citroncupcakes

Nu i påsk får man försöka göra det lite festligt och dekorera efterrätterna så att det blir lite påskstämning till middagen. Till vår påskmiddag testade vi att göra citroncupcakes som blev makalöst goda och för att göra det lite mer påsk över citroncupcaksen så dekorerade vi dem med några chokladägg på toppen. Vi tyckte att själva citronmuffinsen blev otroligt goda bara i sig också, riktigt saftiga så ska ni bara göra citronmuffins någon dag till fikat så fungerar receptet perfekt till det med.

Citroncupcakes

Recept: Citroncupcakes

Sammanfattning: Ett smarrigt recept på citronmuffins med citronfrosting

Ingredienser

  • Citronmuffins:
  • 75 gram smör
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl mjöl
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • 1 tsk citronsaft
  • Skal av 1/2 citron
  • Citronfrosting:
  • 30 gram smör
  • 50 gram cream cheese
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk citronsaft
  • 2,5 dl florsocker
  • Skal från 1/4 citron

Instruktioner

  1. Citronmuffins:
  2. Börja med att smälta smöret och vispa sedan ihop sockret och smöret. Tillsätt ägget och mjölken och vispa samman smeten. Tillsätt citronsaften och skalet och rör om.
  3. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan bunke och vänd sedan ner det i smeten.
  4. Klicka ut smeten i 6 stycken muffinsformar i en muffinsplåt och grädda på 200 grader i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt svalna.
  5. Citronfrosting:
  6. Börja med att blanda ihop smöret och cream cheese tills alla smörklumpar är utblandade. Tillsätt sedan vaniljsocker och citronsaften och rör om.
  7. Sikta ner florsockret och rör under tiden om så att inga klumpar bildas.
  8. Om du vill ha lite extra smak, tillsätt skal från 1/4 citron i frostingen.
  9. Fyll sedan en sprits med frostingen och spritsa på de kalla muffinsen.
  10. Dekorera med några chokladägg och servera!

Färdigt på: 40 minuter

Antal portioner: 6


21 betyg