Snabb äppelpaj

Nu när det finns massvis med svenska äpplen billigt så får man försöka komma på lite saker att baka. Idag gjorde vi en väldigt snabb äppelpaj som man kan ha som variation till smulpajen, den är rätt lik skånsk äppelkaka där man använder sig av ströbröd som pajdeg. Gott blev det och det tog inte många minuter att slänga ihop vilket kan vara skönt ibland!

Snabb äppelpaj

Recept: Snabb äpplekaka

Ingredienser

  • 5 svenska äpplen
  • 1 dl socker
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl ströbröd
  • 75 g smör

Instruktioner

  1. Börja med att skala och skiva dina äpplen. Lägg i en form och häll sedan i socker, kanel och lite ströbröd och rör om. Strö över resten av ströbrödet och hyvla sedan över smöret på pajen och grädda på 175 grader i cirka 20 minuter eller tills äpplena är mjuka och har fått fin färg.

5 betyg

Efterrätter Frukt & bär Recept