Äppelgifflar

Goda och härliga äppelgifflar som är smaksatta med äppelmos och kanel. Blev en riktigt höjdare här hemma och det var faktiskt första gången vi bakade med äppelmos i.

Äppelgifflar

Recept: Äppelgifflar

Cirka 25 st äppelgifflar

Ingredienser

    • 100g smör
    • 3 dl mjölk
    • 25g jäst
    • 1 ägg
    • ½ tsk salt
    • 3/4 dl strösocker
    • ev. ½ tsk kardemumma
    • ca 9 dl vetemjöl

Fyllning:

  • ca 100g äppelmos
  • 1 msk kanel
  • Ägg till pensling

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Låt det bli 37º.
  2. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av mjölkblandningen.
  3. Häll sedan i resterande av mjölkblandningen och blanda även i ägg, salt, socker och ev. kardemumma.
  4. Rör om ordentligt och blanda sedan i lite av vetemjölet i taget. Degen ska bli smidig och släppa från kanterna.
  5. Låt den sedan få jäsa i 40min.
  6. Dela sedan degen i 3 delar och kavla ut varje del till en cirkel.
  7. Bred över äppelmos och kanel och dela sedan varje cirkel i 8 ”trianglar” eller pizzaslicer. Rulla sedan ihop dem genom att börja rulla på den bredaste kanten.
  8. Låt dem få jäsa i ytterligare 20-30min och pensla dem sedan med uppvispat ägg och grädda dem i 225º i ca 8min.
Gillade du receptet? Rösta gärna:
(2 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!