Pannacotta med granatäpple

Pannacotta med granatäpple är en härlig efterrätt, där det syrliga granatäpplet möter den lena och mjuka pannacottan i en härlig smakkombination. Pannacotta är en väldigt enkel efterrätt att tillaga och kräver minimal insats och är därför toppen att bjuda på när man ska ha många gäster på middag.

Pannacotta med granatäpple

Recept: Pannacotta med granatäpple

Ingredienser

  • 1 dl gelesocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 1 granatäpple

Instruktioner

  1. Skrapa ur fröna från vaniljstången och lägg i en kastrull tillsammans med stången.
  2. Blanda i gelesocker och vispgrädde och låt koka upp.
  3. Låt koka i ½ minut och häll sedan upp pannacottan i små serveringsglas eller skålar.
  4. Ställ dem i kylen i minst 2h innan servering.
  5. Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna.
  6. Lägg kärnorna ovanpå pannacottan och servera direkt.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!