Smulpaj med äppelmos

Smulpaj med äppelmos blev gårdagens efterätt. Med endast 1 äpple kvar var vi hemskt sugna på äppelpaj. Så hur löser man det? Jo, man har i lite äppelmos i pajen. Resultatet blev fantastiskt gott och det var till och med godare och krämigare än vanlig  äppelpaj.

Smulpaj med äppelmos

Recept: Smulpaj med äppelmos

2 formar

Ingredienser

  • 1 äpple
  • 2 msk äppelmos
  • ca 25g smör
  • 1-1 ½ dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk kanel

Instruktioner

  1. Skala äpplet och skiva i klyftor.
  2. Lägg i formarna och klicka över 1 msk äppelmos samt ½ msk kanel i varje form.
  3. Gör smulpajen genom att blanda smör, vetemjöl och socker.
  4. Smula det över formen och grädda i 225º i ca 5-10min.
  5. Servera med vaniljsås eller gräddglass
Gillade du receptet? Rösta gärna:
(3 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!