Rabarber- och äppelkaka

Rabarber- och äppelkaka är en saftig och somrig kaka som snabbt gick in som en favorit hos oss. Du kan servera den med vaniljglass, vaniljsås eller kanske lite grädde.

Rabarber- och äppelkaka

Recept: Rabarber- och äppelkaka

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl rörsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3-4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 stor rabarberstjälk
  • 2 st äpplen

Instruktioner

  1. Skala och dela rabarbern i små bitar och skala och skiva äpplena också.
  2. Ta fram en bunke och vispa ägg, strösocker, rörsocker och vaniljsockret tills det blivit poröst.
  3. Smält smöret och häll sedan ner mjölken. Rör sedan ner det i bunken med äggen och sockret.
  4. Häll i vetemjöl, bakpulver och salt i bunken och rör försiktigt ner det. Blanda gärna ut bakpulvret i lite mjölet innan du rör ner det.
  5. Häll ner en del av rabarbern och äpplet i smeten och rör om. Lägg resten av frukten i botten på formen.
  6. Häll sedan över smeten över frukten som ligger i formen.
  7. Grädda på 175 grader i cirka 50 minuter.

Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!