Saftig mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka
En saftig mjuk pepparkaka är något av det bästa jag vet när det kommer till julkakor. Det är något speciellt med doften när man krossar kardemumman och nejlikorna, det väcker så himla många julminnen till liv. Den här mjuka pepparkakan är jätteenkel att göra och går väldigt snabbt att baka ihop.

Recept: Saftig mjuk pepparkaka

Sammanfattning: En julig och saftig mjuk pepparkaka som verkligen smälter i munnen. Perfekt julbak som alla kan hjälpa till med, stora som små. Otroligt gott och enkelt!

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 100 gram smör
  • 1 dl grädde

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
  2.  Ta fram en skål och vispa ägg och strösocker tills du får en vit och pösig smet.
  3. Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner grädden. Låt svalna lite och rör sen ner med äggsmeten.
  4. I en separat skål rör du lätt ihop mjölet med kanel, ingefära, nejlikor och kardemumma samt bakpulver. Vänd försiktigt ner blandningen i äggsmeten.
  5.  Smöra en sockerkaksform och häll i smeten. Grädda pepparkakan i nedre delen av ugnen i 40 minuter, känns med en sticka så att du är säker på att den är klar.
  6.  Låt svalna och stjälp sedan upp kakan och dekorera med lite florsocker.

Färdigt på: 50 minuter

Antal portioner: 8

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(4 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!