Ris á la Malta

Ris á la Malta är en klassiker på julbordet hos oss, många har ju bara risgrynsgröt men i min familj så har det alltid varit Ris á la Malta som efterrätt på julafton. Var namnet kommer ifrån egentligen har jag ingen aning om men det sägs att det är en variant av danskans ord för ris med mandel och det kan ju kanske stämma. Ris á la Malta är i alla fall väldigt enkelt att göra, det är vanlig risgrynsgröt där man rör i vispad grädde, florsocker, vaniljsocker och garnerar med clementinklyftor.

Ris á la malta

Recept: Ris á la Malta

Sammanfattning: Ris á la Malta är en väldigt god och julig efterrätt

Ingredienser

  • 2 dl risgrynsgröt
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 st clementin, mandarin eller apelsin

Instruktioner

  1. När du har din risgrynsgröt klar och den är kall så rör ner florsocker och vaniljsocker. Vispa sedan grädden och rör ner den i blandningen.
  2. Garnera med klyftor från en clementin, mandarin eller apelsin.
  3. Låt stå kallt till servering.

Färdigt på: 15 minuter

Antal portioner: 4



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!