Pastarosor med skinka, svamp och ost

Pastarosor med skinka, svamp och ost
Pastarosor med skinka, svamp och ost i en krämig ostsås eller rosette al forno. Låter som en riktig drömrätt som man bara kan hitta i de pittoreska gränderna i Italien. Perfekt som en variation på t.ex. lasagne men fungerar bra till både middag, lunch och lite festligare tillfällen. Du kan enkelt variera fyllningen och ha ricotta, eller en vegetarisk utan skinka.

Recept: Pastarosor med skinka, svamp och ost

Sammanfattning: Pastarosor med skinka, svamp och ost i en krämig sås eller rosette al forno som italienarna hade sagt är en krämig pastarätt fylld av härliga smaker.

Ingredienser

  • 3 ark färsk pasta
  • 5 dl grädde
  • 300 gram svamp
  • 200 gram skinka
  • 200 gram cheddar
  • Svartpeppar & salt
  • Ev. persilja

Instruktioner

  1. Börja med att koka upp grädde, svartpeppar, salt och låt puttra i cirka 10 minuter. Tillsätt lite ost i slutet så att det blir en riktigt krämig sås.
  2. Hacka och stek champinjonerna
  3. På dina färska pastaplattor, gärna i storlek av ett A4 breder du ut skinka, ost och svamp. Rulla ihop till en rulle och skär rullar i cirka 4 cm tjocklek. Lägg på en ugnsform.
  4. Häll över grädde, strö över lite extra ost och gratinera i ugnen i cirka 10 minuter på 175 grader.
  5. Hacka lite persilja och strö över. Njut av en utsökt pasta!

Färdigt på: 35 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!