Spaghetti Milanese

Spaghetti Milanese

Spaghetti Milanese, panerade lövbiffar serverat med spaghetti i en krämig parmesansås med persilja. Servera med lite färsk citron och du har en rätt som kommer bli väldigt uppskattad till både lunch och middag! Fungerar fint med både kalv, nötkött och kyckling!

Recept på Spaghetti Milanese

Sammanfattning: Spaghetti Milanese, panerad lövbiff eller kyckling serverat med en krämig pastasås med parmesan, persilja och lite färskpressad citron. Riktig god och enkel middag!

Vad behöver man för spaghetti milanese?

    • 2 tunna skivor lövbiff
    • 2 dl matlagningsgrädde
    • Färsk persilja
    • Salt & peppar
    • 1/4 gul lök
    • 100 gram vetemjöl
    • 2 ägg
    • 100 gram ströbröd
    • 30 gram parmesan
    • 150 gram (okokt) spaghetti
    • 1 citron

Hur gör man spaghetti milanese?

  1. Börja med att hacka persilja och lök.
  2. Förbered 3 tallrikar, 1 med ströbröd som du saltar och pepprar lite, 1 med uppvispat ägg och 1 med mjöl.
  3. Lägg köttet i först mjöl, sen ägg och till slut ströbröd.
  4. Koka upp en kastrull med saltat vatten, lägg ner spaghetti och koka enligt instruktioner.
  5. Hetta upp en kastrull med lite smör, fräs lök tills det fått fin färg. Häll på grädde, salt och peppar samt persilja. Låt sjuda i 5-10 minuter.
  6. Häll ner riven parmesan och smaka av.
  7. Hetta upp en stekpanna till hälften full av olja. När oljan är riktigt varm lägger du ner dina panerade köttbitar tills de får en fin färg och blivit krispiga.
  8. Slå av vatten från din spaghetti, blanda ihop spaghetti med parmesansåsen. Lägg på en tallrik och toppa med milnese, lite färsk persilja och en skiva färsk citron som du pressar över kött och pasta. Strö över lite parmesan och servera!

Färdigt på: 20 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


2 betyg

Italiensk mat Pasta Recept