Grön ärtsoppa

Grön ärtsoppa är en klassiker som också är väldigt enkel att göra med frysta ärtor och det tar inte många minuter att fixa ihop den. Gott blir det och det känns lite somrigt tycker vi men den fungerar bra året om så klart. Man kan gärna ha i en klick créme fraiche för att få en lite fylligare smak och den går att äta både kall och varm så det finns en hel del sätt att variera ärtsoppan på.

Grön ärtsoppa

Recept: Grön ärtsoppa

Ingredienser

  • 250 gram gröna ärtor
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3,5 dl vatten
  • lite vitpeppar
  • 1 tsk citronsaft
  • 1,5 msk mjöl

Instruktioner

  1. Koka upp ärtorna i vattnet tillsammans med buljongtärningen. Låt koka i cirka 8 minuter.
  2. Ha i lite vitpeppar och citronsaft och blanda ut mjölet i lite vatten och rör ner i soppan.
  3. Mixa sedan ihop blandningen med en stavmixer.
  4. Servera!

(Inga röster)