Persikopaj

En persikopaj fick det bli idag, då solen tittade fram och temperaturen steg till hela 14 grader. Vi tog med oss pajen ut och satte oss i parken utanför och åt samt njöt av värmen. Kan det bli bättre? Pajen blir självklart godast på färska persikor, men den går alldeles utmärkt att göra med persikor i burk som jag gjorde idag.

Persikopaj

Recept: Persikopaj

1 persikopaj / 6 personer

Ingredienser

  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl havregryn
  • ½ dl kokosflingor
  • 100g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 burk (430g) persikor i ljus sirap

Instruktioner

  1. Nyp ihop smör, vetemjöl, havregryn, strösocker, vaniljsocker och kokosflingor i en skål.
  2. Dela persikorna i 1 cm klyftor.
  3. Lägg i en pajform och strö över smuldegen. Grädda i 225º i ca 10min, tills pajen fått fin färg. Servera med glass eller lättvispad grädde.

Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!