Persikopaj

En persikopaj fick det bli idag, då solen tittade fram och temperaturen steg till hela 14 grader. Vi tog med oss pajen ut och satte oss i parken utanför och åt samt njöt av värmen. Kan det bli bättre? Pajen blir självklart godast på färska persikor, men den går alldeles utmärkt att göra med persikor i burk som jag gjorde idag.

Persikopaj

Recept: Persikopaj

1 persikopaj / 6 personer

Ingredienser

  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl havregryn
  • ½ dl kokosflingor
  • 100g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 burk (430g) persikor i ljus sirap

Instruktioner

  1. Nyp ihop smör, vetemjöl, havregryn, strösocker, vaniljsocker och kokosflingor i en skål.
  2. Dela persikorna i 1 cm klyftor.
  3. Lägg i en pajform och strö över smuldegen. Grädda i 225º i ca 10min, tills pajen fått fin färg. Servera med glass eller lättvispad grädde.

7 betyg

Efterrätter Frukt & bär Paj Recept