Pastasallad med mango och kycklingspett

Nu i helgen när det var så så soligt och varmt passade vi på att grilla tillsammans med några vänner. Vi testade att laga en ny krämig och lite mer exotisk pastasallad med färsk mango och ananas. Till det grillade vi kycklingspett som penslats med Sweet Baby Ray barbecue sås och det blev verkligen en hit! Gästerna gav det toppbetyg och dem ville genast ha receptet.

Pastasallad med mango och kycklingspett

Recept: Pastasallad med färsk mango och ananas

Sammanfattning: En exotisk pastasallad med färsk mango och ananas

Ingredienser

  • Pastasallad:
  • 300g pasta ex. fusili, penne
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl mango chutney
  • 1 msk curry
  • 0,5 mogen mango i bitar
  • 0,5 liten färsk ananas i bitar
  • 1 röd paprika i bitar
  • 5 st cocktailtomater
  • 1 burk majs
  • 1 st salladslök
  • Salt och svartpeppar
  • Kycklingspett:
  • 2 st stora kycklingfiléer
  • 1 dl sweet baby ray barbecue sås
  • 1 msk paprikapulver
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • Salt
  • Svartpeppar

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Kyl sedan den.
  2. Blanda turkisk yoghurt, majonnäs och mango chutney.
  3. Blanda i curry, salt och svartpeppar.
  4. Dela mangon, ananasen, paprika och cocktailtomaterna i mindre bitar och ha i.
  5. Finhacka salladslöken och ha i tillsammans med majsen.
  6. Tillsätt pastan och låt det stå i kylen minst 30min före servering.
  7. Kycklingspett:
  8. Dela kycklingfiléerna i stora bitar.
  9. Trä bitarna på 4 st spett.
  10. Blanda sweet baby ray, paprikapulver, cayennepeppar, salt och svartpeppar.
  11. Pensla på spetten och grilla dem i ca 10min, tills dem är genomstekta.
  12. Servera tillsammans med pastasalladen.

Färdigt på: 30 minuter

Antal portioner: 4


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!