Chicken thai red curry

Vi har alltid haft en liten förkärlek till asiatisk mat, den är ofta väldigt färggrann med alla sina grönsaker och smakrik med alla kryddor. Idag blev det ännu en dag i asiatiskt tema när vi gjorde en gryta vi döpt till Chicken thai red curry som bland annat har kokosmjölk, thai red curry och även jordnötssmör i sig vilket blev en perfekt kombination. Smakrikt, mättande och framförallt riktigt gott!

Chicken thai red curry

Recept: Chicken Thai Red Curry

Sammanfattning: En god asiatisk gryta med jordnötter och red curry

Ingredienser

  • 2st kycklingfiléer
  • 400ml kokosmjölk
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 msk thai red curry paste
  • 1 msk hackade jordnötter
  • 1/2 tsk fisksås
  • 1/2 pressad citron
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • Salladslök och broccoli till servering

Instruktioner

  1. Dela kycklingfilerna i mindre bitar.
  2. Koka upp kokosmjölken i en stor kastrull.
  3. Lägg ner kycklingbitarna, jordnötssmör, thai red curry paste, fisksås och pressad citron och vitlök.
  4. Låt koka i ca 15min.
  5. Tillsätt sedan hackade jordnötter och låt koka ytterligare 5-10min.
  6. Servera tillsammans med ris eller nudlar och broccoli och finhackad salladslök.

Färdigt på: 25 minuter

Antal portioner: 4



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!